JALUZELE VERTICALE – încă de la apariția acestora, au fost considerate produse moderne și o soluție foarte bună de umbrire a locuințelor, birourilor, spațiilor comerciale, instituțiilor de învățământ, cabinetelor medicale și a altor încăperi, înlocuind clasicele perdele și draperii. Acestea oferă o ambianță plăcută și vă protejează intimitatea dându-vă posibilitatea de a vă crea gradul de vizibilitate și luminozitate prin simpla manevrare a lănțișorului cu bile. Montarea jaluzelelor verticale poate fi efectuată în trei moduri: direct în tavan, pe perete sau în glaf.Jaluzelele verticale din material textil sunt disponibile într-o gamă largă de culori și modele, satisfăcând toate gusturile și cerințele necesare decorării unei încăperi, putând fi montate atât pe tavan cât și pe perete (pe console). Benzile textile ale jaluzelelor sunt realizate din diferite tipuri de țesături, disponibile în varianta semi-transparentă sau opac (Black-out), fiind foarte ușor de întreținut datorită proprietăţilor antistatice ce împiedică depunerea prafului. Dacă este necesar benzile textile se pot șterge cu un burete umezit sau se pot spăla manual la o temperatură de maxim 35°C, tot cu ajutorul unui burete. Dacă alegeți varianta de spălare manuală, atunci vă recomandăm să procedați în următorul fel: scoate-ţi greutățile de jos, desprindeţi benzile de pe suport, apoi într-un mod ușor se vor face sul și vor fi puse într-un lighean sau în cadă cu apă călduță în care se poate pune puțin şampon, (NU detergent!!!) lăsând totul la înmuiat timp de 15 minute, după care cu un burete, dar cu mare atenție se va spăla lamelă cu lamelă pe o suprafaţă dreaptă, evitându-se categoric şifonarea acestora. După spălare se vor clăti toate lamelele cu dușul, se vor lăsa puțin la scurs, apoi așa ude cum sunt se agață din nou pe suport. Greutăţile şi lanţul aferent de jos se vor introduce la locul lor, imediat după agăţarea lamelelor pe suport. A nu se spăla în mașina de spălat!

CUM SE MĂSOARĂ

Jaluzele verticale montate pe tavan:

 • lățimea (L) se notează măsurând lățimea glafului + 30cm (15cm stânga + 15cm dreapta) în afara glafului;
 • înălțimea (H) se notează măsurând din tavan și până în podea iar apoi se vor scădea 5cm.

Jaluzele verticale montate pe perete:

 • lățimea (L) se notează măsurând lățimea glafului + 30cm (15cm stânga + 15cm dreapta) în afara glafului;
 • înălțimea (H) se notează măsurând din locul unde se dorește montajul șinei pe console, până la podea iar apoi se vor scădea 5 cm.

Jaluzele verticale montate în glaf:

 • deoarece unele glafuri nu sunt perfect drepte se va lua măsura lățimii golului geamului în partea de sus şi se va scădea 2 cm;
 • înălțimea (H) se notează măsurând în trei locuri (dreapta, la mijloc și stânga). Se va lua în considerare cea mai mică valoare dintre cele trei măsurători iar apoi se vor scădea 2cm.

 

IMPORTANT DE ŞTIUT

 • dacă se dorește ca jaluzelele să fie până la calorifer sau până la pervazul geamului, atunci se va măsura înălțimea din locul unde se va monta șina (tavan, perete) și se scad minim 2cm;
 • pe tavan, șina nu poate fi prinsă la mai puțin de 7cm de perete, deoarece nu ar mai permite rotirea lamelelor;
 • în cazul în care există vreun obstacol (mânere de geam, robinete de calorifer, țevi, sau altele), șina va fi montată la minim 7cm de acestea.
 • locul de montaj pe perete trebuie distanţat la minim 10 cm, de la cea mai apropiată margine a zidului (şpalet, bordură, etc.).

 

DE CE JALUZELE VERTICALE:

 1. cea mai simplă soluţie de protecţie solară ce poate oferi în acelaşi timp şi un aspect modern şi elegant spaţiului protejat;
 2. durabilitate în timp;
 3. multitudine de culori și modele;
 4. ușor de întreținut;
 5. posibilitatea înlocuirii doar a benzilor afectate fără schimbarea produsului;
 6. lamelele sunt ușoare și nu sunt dificil de montat sau de înlocuit.
 7. posibilitatea de a adapta nivelul luminozității în încăpere;
 8. asigurarea intimității în interiorul locuinței;
 9. orientarea verticală creează impresia de spațiu.

 

ps_jv_44ps_jv_41ps_jv_35ps_jv_18ps_jv_11ps_jv_09ps_jv_22DSC03600