PLASE ANTI INSECTE– sunt o soluție pentru evitarea accesului în orice încăpere a insectelor și nu numai. Acestea fiind confecționate cu sită din fibră de sticlă ignifugă, conferă un plus de siguranță, în situația în care se întâmplă ca un chiștoc de țigară, ce nu a fost bine stins, provenind de la un etaj superior să fie purtat de vânt în locuința dumneavoastră, dar cu plasa anti insecte veți fi protejați de acest eveniment neplăcut. De asemenea este un factor de protecție împotriva păsărilor, a pufului și a altor obiecte purtate de vânt spre locuință sau chiar pentru animalele de companie din locuință, care ar fi protejate de o eventuală cădere din fața geamului. Plasele anti insecte sunt fabricate din materialele care sunt rezistente la efectele meteorologice (temperaturi scăzute sau ridicate), nefiind necesară demontarea lor în nicio perioadă a anului.

Plasele anti insecte după forma lor se împart în 4 categorii:

Plasă fixă – sunt fixate pe un cadru numit ramă, care cu ajutorul unor cleme sau papuci vor fi prinse de fereastră, fără a fi necesară găurirea tâmplăriei. Montarea și demontarea acestora nu necesită pregătire specială, acest lucru fiind ușor de făcut. Această soluție clasică poate fi utilizată pe diverse tipuri și forme ale ferestrelor, fiind o soluție universală împotriva insectelor. Dezavantajul plaselor fixe este faptul că acestea nu pot fi deschise la fel de simplu ca şi plasele mobile, acest lucru făcând posibilă montarea lor doar pe geamuri nu și la uși.

Plasă mobilă – acestea se montează pe exteriorul tocului ferestrei sau a ușii, cu ajutorul balamalelor, având și un sistem de închidere, şi mânere de acționare. După fixarea balamalelor, plasa poate fi montată sau demontată foarte ușor. Avantajul lor este faptul că se pot monta atât pe ferestre cât și pe uși.

Plasă tip rulou – aceasta este compusă dintr-o casetă montată la exterior, în partea superioară a geamului în cazul unui geam simplu sau în partea laterală în cazul unei uși şi două ghidaje având un design foarte elegant. Acționarea acesteia se face pentru geam de obicei pe verticală, iar pentru uşi acţionarea se face de la stânga la dreapta sau după caz. Aceasta se montează pe orice tip de tâmplărie dar şi pe zidărie și indiferent de modul lor de acționare, au un sistem care previne deschiderea accidentală a plasei.

Plasă tip plisse – reprezintă soluția cea mai bună a sistemelor de protecție anti insecte, pentru geamuri și uși de dimensiuni mari cu lățimi de până la 3,2 m și înălțimi de până la 2,4 m. Pot fi aplicate pe tâmplărie de lemn, PVC și aluminiu iar modul de acționare a lor este prin glisare, având fiabilitate crescută pentru că nu au arcuri.

 

ps_pt 1 ps_pt 2 ps_pt 3 ps_pt 4 ps_pt 5 ps_pt 6 ps_pt 7 ps_pt plisse 1 ps_pt plisse 2 ps_pt plisse 3 ps_pt usa mobila ps_pt usa rulou