COPERTINE (MARCHIZE) – cunoscute şi sub numele de marchize, dar mai cunoscute sub denumirea de copertine (copertine mobile, copertine retractabile, copertine verticale), acestea sunt sisteme de umbrire compuse dintr-o pânză specială care asigură protecția și umbrirea spațiilor deschise, cum ar fi balcoane, terase, verande sau ferestre aducând și o îmbunătățire estetică acestora. Textilul de exterior, poate fi găsit într-o gamă variată de culori, putând fi inscripționat cu diverse texte sau imagini publicitare, acesta este rezistent razelor UV, impermeabil 100% și tratat anti-mucegai, astfel copertina va avea o durată de viață îndelungată.

Copertina retractabilă – este tipul clasic de copertină, cu o structură rezistentă din aliaje ușoare, dotată cu două brațe retractabile, fiind destinată pentru o utilizare zilnică în special spațiilor comerciale. Opțional copertinele retractabile pot fi motorizate prin telecomanda sau comutator, iar pentru protecția acestora împotriva rafalelor de vânt, acestea pot fi dotate cu senzor de vânt, iar dacă se dorește deschiderea lor doar în zilele însorite, de asemenea pot fi dotate cu senzor de soare. Dimensiunile maxime pentru copertinele retractabile sunt de 10 m lungime cu o deschidere de 3.5 m, având posibilitatea de a fi reglate în momentul amplasării la o pantă între 5 și 90 de grade. Copertina retractabilă poate să fie casetată, având un aspect mai elegant, protejând astfel stofa împotriva deteriorării.

Copertină de balcon – proiectate să fie simple și adaptabile balcoanelor au aceleași atribuții ca și toate copertinele, doar că acestea au fost concepute în special pentru balcoane și terase aflate la înălțimi mari, deoarece acolo curenții de aer sunt mai puternici. Acestea funcționează pe baza a două traverse prinse pe tavan sau perete, dar și de balustrada balconului, iar pe baza a două role materialul culisează pe cele două traverse. Copertina poate ajunge până la o lungime de 5 m cu o deschidere de 3 m.

Copertina verticală – aceasta se folosește în special pentru protecția de soare, ploaie, vânt sau praf a balcoanelor si teraselor. Este un model de umbrire simplu, pe baza unui tambur cu suport de prindere pe tavan sau de perete, materialul textil și frontul cu ajutorul unei manivele, rulează până la nivelul dorit, având și un sistem de prindere a frontului de balustradă cu două cârlige.

ps_copertin_00 ps_copertin_01 ps_copertin_02 ps_copertin_03 ps_copertin_04 ps_copertin_06 ps_copertin_07 ps_copertin_09 ps_copertin_10 ps_copertin_11